Shop Mobile More Submit  Join Login
Sword of the Damned (page 5 preview) by 9thRealm Sword of the Damned (page 5 preview) by 9thRealm
Now, when there's only one more page to go (I'm actually thinking about adding one more :D), I can finally look back to the work I have done over the last year and a half. Yes, I know the comic will be only 10 (maybe 11) pages long, but I drew almost three times that many pages - some of them had quite a few different versions. Also, I keep reminding myself that I am not a professional artist (I'm a software developer, this is just my hobby), so I am trying to balance drawing in my spare time with family, friends, working out and some other hobbies as well.

LAst page should be finished during april, as well as part of the inking. There's a good chance that I'll release the comic as a digital download late May/early June. 
Add a Comment:
 
:iconbelasfantasy:
BelasFantasy Featured By Owner Apr 6, 2017  Professional Traditional Artist
Koji si ti bolesnik!!! U pozitivnom smislu. Ovo je fenomenalno, svjetlosne godine daleko dobro od ponajboljih profi crtača!!! Ako ovo radiš iz hobija, šta bi tek bilo da se time baviš kao profi!?! Svakako imaš već fini istančani stil, lako čitljiv rukopis, zakon kompozicija i dinamika, malo vidim bizlija... ali sve u svemu - FENOMENALNO!!! Probaj to kao Kickstar campaign za tvoju malu knjigu da ti ekipa donira, pa da objaviš (npr. ArtOrder Store). Materijal koji si prezentirao je prekvalitetan da ga samo tako bacaš kao biserje.
Reply
:icon9threalm:
9thRealm Featured By Owner Apr 6, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Hvala ti na ovom divnom komentaru! Jeste, ovo radim iz hobija. Bavim se ilustracijom i stripom već dugo, ali se profesionalno bavim nečim sasvim drugačijim (radim kao programer). U proteklih par godina sam malo "utegao" stil i popunio neke od praznina u mom znanju - generalno, stranice iz "Sword of the Damned" predstavljaju moje najbolje radove iz tog perioda. Međutim, ima još mnogo prostora za napredak i pokušavam da - kada god mogu - naučim nešto novo o crtanju. Razmišljao sam o Kickstarter kampanji - ali nju bih radije pokrenuo za novi projekat koji započinjem ubrzo po završetku radova na "Sword of the Damned". Taj novi projekat je tek ludački, budući da sam postavio baš visoke kriterijume :D Trenutno sam uradio neke probne skice, a prve "prave" stvaro će se pojaviti u drugoj polovini godine.
Reply
:iconbelasfantasy:
BelasFantasy Featured By Owner Apr 7, 2017  Professional Traditional Artist
     Ako ćeš ikada raditi profi - preporučam van na francusko i usa tržište. Na našim prostorima fali puno toga, a tamo nema zajebancije s time jer im funkcionira infrastruktura i veliko su tržište. Funkcionira solidno scan radova i šalješ mail, pa fizički ne tebaš biti u tim zemljama.
     Vani se uglavnom traži 3 kriterija, da si 1. dobar crtač ili ilustrator ili oboje (čitaj fenomenalan ili jakoooo kvalitetan - a to ti ne fali), da 2. na vrijeme napraviš posao (to znači unutar 30 dana 20-25 tabela ako je strip i da znaš ispričati priču) i 3. da si ok osoba. Čak ti plate unaprijed uz obavezan ugovor. Bez ugovora nemoj niti zašiljiti olovku. Cifre počinju po $100 po tabli pa naviše, s time da ti poneki u ugovoru daju 1% zarade na seriji ili god. dana. Nova serija - novi ugovor - nova lova, pa računaj. I put je trnovit nimalo bajkovit.

Također se oboružaj da ćeš naići na seronje koji će reći da to ništa ne valja, a najčešće takvi nemaju pojma o crtanju ali znaju biznis i što se prodaje pa ih zato trpe jer je na kraju najbitinije napraviti kvalitetan posao.

Da, imaš još dosta prostora za nadogradnju, ali uvijek ima dosta prostora, uvijek, i nikad dosta... učimo dok smo živi. Ono što se meni čini bitnim istaknuti je ova razina koja je sad tu pokazana jest - super! Nije serkanje nego fakt, a šteta je da baciš talent. Eto vidiš, čak si i mene nadahnuo da sam se raspisao kao dosadni hrčak, pa ti hvala na vremenu i trudu
Reply
:iconvandal1z:
Vandal1z Featured By Owner Mar 26, 2017  Professional Traditional Artist
Nice clean work. It's only a two panel page so I can't comment on storytelling but what I can see looks good!
Reply
:iconmortalshinobi:
mortalshinobi Featured By Owner Mar 26, 2017
well you do impressive pencil work here. nicely done
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
March 22
Image Size
1.7 MB
Resolution
1500×2121
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
297
Favourites
24 (who?)
Comments
5
Downloads
1
×